Kaakchirurgie Rotterdam

Bij Tandzorg Chirurgie kunt u terecht voor de meest voorkomende behandelingen. Het verwijderen van verstandskiezen, implantologie, apexresecties en parochirurgie behoren onder andere tot de mogelijkheden.

De voordelen van Tandzorg Chirurgie:
-1 week wachttijd. (update: 10 januari 2019)
-Makkelijk bereikbaar en gratis parkeren achter de praktijk in het centrum van Rotterdam.
-Overeenkomsten met vrijwel alle zorgverzekeraars, van belang als u een verwijsbrief heeft niet ouder dan één jaar.
-Persoonlijke aandacht en professionele begeleiding voor, tijdens en na de behandeling.
-In geval van angst is behandeling onder lachgas mogelijk.

Met een verwijsbrief, niet ouder dan één jaar komt u in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Indien het om verzekerde zorg uit de basisverzekering gaat (bijvoorbeeld consult, verwijderen van tand of kies, behandelen van een wortelpunt).
Bij voorkeur scant u uw verwijsbrief in en stuurt u hem naar secretariaat@tandzorgchirurgie.nl en daarnaast neemt u de originele verwijsbrief mee tijdens uw eerste bezoek. Indien het om behandelingen gaat die niet door basisverzekering worden vergoed (bijvoorbeeld tandvleeschirurgie en sommige implantaten) betaalt u de rekening uit eigen middelen.
Zonder een verwijsbrief komt u niet in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar.
E-mailadres: secretariaat@tandzorgchirurgie.nl
Telefoonnummer: 010-7600757
Maak uw afspraak, indien mogelijk, met de volgende gegevens:
 • De verwijsbrief
 • Naam, adres en geboortedatum
 • Het verzekeringsbewijs
 • Een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, id-kaart, Nederlands vreemdelingendocument)
 • Indien van toepassing een medicatie-overzicht van uw apotheek
 • Bent u angstig? Vraag ons naar de mogelijkheden voor eventuele behandelingen onder lachgas.
 • Belangrijk! Meld ons het gebruik van bloedverdunners en medicatie tegen botontkalking.
U heeft in ieder geval nodig:
 • Een geldig legitimatie- en verzekeringsbewijs

 • Indien van toepassing:
 • De verwijsbrief.
 • Een medicatie overzicht van uw apotheek.
Bij binnenkomst ontvangt u een gezondheidsvragenlijst die u invult in de wachtkamer en een formulier waarmee u toestemming geeft voor uw eventuele behandeling. Dit laatste formulier vult u in nadat uw vragen beantwoord zijn door de kaakchirurg en u toestemming geeft. De assistent van de kaakchirurg zal u begeleiden naar de behandelkamer. De kaakchirurg zal met u de reden van uw komst bespreken aan de hand van uw eventuele verwijsbrief, vervolgens zijn onderzoek doen en u advies geven. Na beantwoording van uw vragen kan de behandeling worden uitgevoerd.
U wordt ontvangen door de kaakchirurg en één of twee assistenten. Er wordt met u besproken welke behandeling wordt uitgevoerd en of u vragen heeft. Hierna krijgt u een verdoving zoals u die waarschijnlijk van de tandarts kent zodat u geen of minder pijn heeft. U kunt mogelijk trillen of druk ervaren. U wordt bedekt met een steriel doek, dat uw gezicht vrij laat. De assistent houdt uw wang opzij en assisteert de kaakchirurg bij de behandeling. Tijdens de behandeling informeert de assistente bij u of alles goed gaat en houdt u op de hoogte over het verloop van de behandeling. Na afloop krijgt u uitleg over het resultaat, een eventueel recept voor medicijnen, uitleg hoe u eventuele klachten kunt voorkomen en indien nodig een vervolgafspraak.
Gaasje op de wond
Als bij u een gaasje op de wond is aangebracht, kunt u dat na 30 minuten verwijderen. Wanneer de wond is gehecht is hier over het algemeen hechtmateriaal gebruikt dat vanzelf oplost.

Eten en drinken
De eerste 24 uur na de ingreep mag u niet spoelen en niet krachtig spugen, wel drinken en eten. Als de verdoving niet is uitgewerkt, kunt u moeilijker slikken en bestaat het risico van verbranding bij het drinken van warme dranken. Verder raden wij in de eerste week roken en alcohol drinken af.

Pijnstillers
De verdoving is meestal na twee of drie uur uitgewerkt. Daarna kunt u pijn krijgen. U heeft een recept meegekregen, die u bij een apotheek kunt verkrijgen. Voordat de verdoving is uitgewerkt, kunt u volgens voorschrift de pijnstiller innemen.

Zwelling voorkomen
In sommige gevallen krijgt u een ijszak mee die u tegen uw wang houdt om een eventuele zwelling te voorkomen. Vermijd in de eerste week na de ingreep de zon.

Neem contact met ons op in geval van:
 • Bij een heftige en/of langdurige nabloeding
 • Bij een toenemende of blijvende zwelling en pijn na 3 dagen
 • Bij slikproblemen
 • Bij koorts boven 38 graden
 • Als u vragen heeft of als u ongerust bent.
Maandag tot en met vrijdag van 7.00-19.00 uur en zaterdag van 09.00-14.00 uur 010-7600757010-7600757. Buiten bovenstaande tijden kunt u ons, alleen voor spoedgevallen, telefonisch bereiken op 06 41 25 94 6606 41 25 94 66.
Verzekerde zorg
(bijvoorbeeld: het trekken van een kies, behandelen van een wortelpunt of implantaten onder volledige prothese)
Vrijwel alle verzekeraars vergoeden de behandelingen die zijn verzekerd in de basisverzekering rechtstreeks. Houdt u rekening met uw eigen risico en bij niet gecontracteerde zorg met een eventuele eigen bijdrage. Informeer bij uw verzekeraar naar de exacte vergoeding voor uw behandeling. Wij hebben een overeenkomst met:
 • Achmea
 • (betaalovereenkomst)
 • Caresq
 • (zorgovereenkomst)
 • DSW
 • (zorgovereenkomst)
 • VGZ
 • (betaalovereenkomst)
  Betaalovereenkomst: Houd rekening met een eventuele eigen bijdrage. Niet verzekerde zorg
  (bijvoorbeeld: implantaten ter vervanging van een tand of kies en tandvleeschirurgie) Een aantal behandelingen vallen niet onder de basisverzekering en dient u zelf te betalen. Vraag om een begroting zodat u niet wordt geconfronteerd met onverwachte kosten. Na de behandeling ontvangt u een gespecificeerde rekening die u met pin of eventueel contant afrekent.

  Lees meerMaak vandaag nog uw afspraak bij ons!
  Of klik op de button hiernaast voor meer info.

  Telefonisch contact Contact Stuur een bericht

  Openingstijden

  Maandag t/m donderdag: 07.00 - 19.00
  Vrijdag: 07.00 - 18.00 uur
  Zaterdag: 09.00 - 17.00


  Adres:

  Mathenesserlaan 194
  3014 HE Rotterdam
  Telefoon: 010-7600757010-7600757  GRATIS PARKEREN ACHTER DE PRAKTIJK

  Tandzorg chirurgie

  Sinds 2013 bestaat het ZBC (Zelfstandig Behandel Centrum) voor kaakchirurgie: TANDZORG CHIRURGIE, Mathenesserlaan 194 te Rotterdam.

  Op de beganegrond vindt u twee moderne operatiekamers. Voor u betekent dit, dat u voortaan met uw verwijzing voor de kaakchirurg bij het ZBC van TANDZORG CHIRURGIE terecht kan voor de meest voorkomende behandelingen.

  Het verwijderen van verstandskiezen, implantologie, apexresecties en parochirurgie behoren onder andere tot de mogelijkheden.